söndag 5 december 2010

Is och skridskor

Läste på Unt.se på att isen lagt sig på sjöarna i Uppsala nu, men inte tillräckligt så att man kan åka på dem. Så snart de är bär tillräckligt så ska jag banne mig snöra på skridskorna som ligger i förrådet och ut och glida lite! Var några år sen jag stod på ett par skridskor, tror det var i högstadiet sist. Men man får väl förhoppningsvis snabbt tillbaka det. Ska bara köpa ett par isdobbar som jag kan dra upp mig med om det skulle gå åt helvete. Jag har ju varit i en isvak innan, så jag vet ju på ett ungefär hur jag reagerar. Fast då hoppade jag ju i "frivilligt"! Men äh, det kommer säkert gå bra.
Som sagt var, så snart isarna bär så ska jag se till att ta en dag när jag är ledig fixa matsäck och åka ut och åka skridskor hela dagen. William kan låna mitt ena par, fick ju med mig två par av mamma. Han får hålla till godo med ett par "tjejskridskor" ;)

Läste också att Daniel Adams-Ray ska komma till Smålands till helgen. Lite synd att jag inte har nationskort just nu, men samtidigt kommer det säkert vara sjukt mycket folk där.... Jag får ta igen allt jag missar nu under hösten till våren! Då jävlar... Ja, eller nästan i.a.f.

Mina enormt irriterande och korkade grannar ovanför har jag numera officiellt förklarat krig mot. De ska bort, så enkelt är det. Eller åtminstone tryckas åt ordentligt så att de ger sig någon gång. De har extremt högljudda fester mitt i veckan. Gärna så högt att det låter som om att det är vi som spelar musiken med spräckt bas i vårt egna vardagsrum, och de festar fram till 4 på morgonen. De gör väldigt gärna det här på torsdagarna, de är på Stocken först till 00 eller 02, och hem och drar igång världens jävla efterfest och låter som en flock elefanter som springer i lägenheten och i trappuppgången. Jag tror någon hoppas på extremt fet brud med stilettklackar, hon är där nästan varje gång. Eller ja, hon låter fet och klampar runt med stiletten på det stackars golvet.
Imorse när jag skulle åka till jobbet upptäckte jag att vårt tidningsställ som sitter utanför dörren var nerslitet och grannens bredvid oss var alldeles nerknycklat. Jag vaknade någon gång tidigt imorse av det stökade runt ordentligt i lägenheten ovanför oss och att det stökade i trappuppgången och ringde på deras dörr upprepade gånger. Jag är övertygad om att det högljudda i trappuppgången bl.a. var vårt tidningsställ som blivit nerslitet.
William skickade sms för en stund som att grannarna ovanför hade vaknat och spelade hög musik och pratade högljutt i runt 10 minuter för att sen klampa nerför trapporna, stanna till vid vårt tidningsställ som ännu låg kvar på golvet (jag hoppades de skulle upptäcka sin synd och snällt ta upp den från dess plats precis innanför porten) och sparka till den! Vad fan...
De gillar också att gräla extremt högljutt kl 4-5 på morgonen så att jag vaknar av världens adrenalinkick innan jag förstår varför jag vaknat. Visst, jag är lättväckt, det går inte att förneka, men samtidigt är inte lägenhetshuset så extremt lyhört.
De har nu åtminstone lagt ner att ringa på vår dörr om och om igen under sina fester, efter det att William var på dem. Imorgon är det William som går till hyresvärden och klagar, för nu är det nog. Jag är nu kroniskt trött på ett helt annat sätt än vad jag var i höstas, och jag ligger oftare vaken på nätterna numera. Jag som alltid haft lätt för att somna... Förra torsdagsnatt satt jag och försökte få tag på Securitas, men placerades i kö i 15 minuter innan musiken ovanför tystnade kl 4 och jag valde att lägga på. Den natten var nog verkligen den värsta hittills.

Ok, nog klagat om det. Skönt att det är söndag idag! Imorgon och på tisdag är jag tack och lov ledig, har en helt ok vecka veckan som kommer.

Nu kommer det kunder!

1 kommentar:

  1. Hehe, vi får se vad mina fötter tycker om dina tjejskridskor ;-) Annars har säkert mina föräldrar kvar mina gamla skridskor :-)

    Och ja, grannproblemet ska vi lösa. Vi får se vad hyresvärden tycker om vandalisering, haha. Det värsta scenariot är att konflikten urartar och vi hamnar på det där programmet Grannfejden. Men vi får hoppas att det inte händer :-)

    Förresten så har jag mejlat dig nu. Spana in det!

    SvaraRadera